Dieren - Consult en werkwijze


Consult

Op het consult nemen wij gezamenlijk in aanwezigheid van uw dier(en) hun klachten en gedrag door. Ik gebruik hierbij een vragenlijst die eventueel door u van te voren is ingevuld. Dit om geen informatie te vergeten.
Dit consult neemt ongeveer een klein uur a anderhalf uur in beslag. Hierbij kan het dier, terwijl wij spreken, vrij rond lopen in de spreekkamer zodat een goede indruk verkregen wordt van de manier van gedragen.
Na afloop van het eerste consult kan ik ongeveer inschatten wat de slagingskansen zijn van een homeopathische behandeling en hoeveel tijd nodig is voor de genezing. Ongeveer; het is geen auto.

Aanvullend onderzoek

Wat betreft de diagnose moet gezegd worden dat in bepaalde gevallen het goed is ook een regulierwetenschappelijke diagnose te hebben, zeker bij oudere dieren.
Bijvoorbeeld zijn de nieren en lever gezond? Bloedonderzoek geeft hieromtrent uitsluitsel.
Is dit alles in kaart gebracht, kan vanaf een overzichtelijk uitgangspunt met de homeopathische behandeling worden begonnen.

Samen

In feite zullen we samen op weg gaan en kijken hoe de voorgeschreven middelen aanslaan bij uw dier(en), of niet.
Het slagen van de behandeling is naast de deskundigheid van de homeopaat ook afhankelijk van u als dierbezitter. Uw motivatie om door te zoeken, te blijven observeren, nieuwsgierig en belangstellend te zijn in uw dieren en hun klachten.
Geld speelt daarbij natuurlijk ook een rol. En gelukkig zijn er de dierverzekeringen.

Doorverwijzing

Doorverwijzen naar andere dier(-enarts)homeopaten is ook een mogelijkheid.
Wanneer ik mijzelf niet (meer) in staat acht uw dier adequaat te helpen kan ik u andere homeopaten en collega's adviseren. Iedereen heeft zo zijn specialiteiten.
Er zijn in Nederland meerdere goede specialisten op het terrein van de homeopathische en alternatieve geneeskunde voor dieren. Hieronder enkele voorbeelden.

Orthomanuele therapie

Er zijn meerdere goede specialisten op dit gebied in Nederland. Zo zijn er dierenartsen die bekwaam zijn in orthomanipulatie; het kan zijn dat een wervel iets verplaatst is, wat tal van vage klachten kan veroorzaken.

Neuraaltherapie

Soms is een oud litteken een stoorzender voor het autonome zenuwstelsel. Het verdoven van dit litteken kan deze uitwerking onschadelijk maken en enorme verbetering in de gezondheid van het dier brengen.

Accupunctuur

Zo zijn er ook dieracupuncturisten. Dit is met name behulpzaam bij klachten van het bewegingsapparaat.

Bio-energetisch onderzoek

Tevens zijn er dierenarts homeopaten die energetisch kunnen meten of er bijvoorbeeld een blokkades aanwezig is door een giftige of belastende stof. Tevens kan in en uw woonomgeving elektromagnetische storing aanwezig zijn. Vooral bij huidklachten kan dit nodig zijn mede omdat de aanhoudende jeuk moeilijk uit te houden is en er een zekere haast ontstaat.

Orthomoleculaire medicatie en diervoeding

Ik ken een collega die zich heeft verdiept diervoeding en in voedingssupplementen. Een bezoek brengen als aanvulling kan heel aanvullend werken op de homeopathische behandeling van uw dier.

Doorverwijzing door collega dierenartsen

Het spreekt vanzelf dat collega dierenartsen hun dierpatiƫnten aan mij kunnen doorverwijzen. Bij bovengenoemde aandoeningen ziet u mogelijke indicaties. Neemt u gerust contact op met mij voor informatie over de mogelijkheden van een bepaald geval.
Tijdens de behandeling zorg ik dat u een verslagbrief of -mail ontvangt ter informatie.


Namaste Webdesign