Dieren - Inleiding


Inleiding

De kennismaking met de homeopathie in mijn dierenartspraktijk heeft mijn leven en inzichten als dierenarts en genezer veranderd.
Een goed gekozen middel zorgt naast het verdwijnen van de klachten ook dat het dier zich beter in zijn vel voelt.
Het dier voelt zich fitter, vrolijker en meer in balans. Soms zelfs beter dan voordat de klachten bestonden.
Regelmatig treden parels van genezing op door middel van deze homeopathische geneeswijze. Dit is uiteraard helaas niet te garanderen. Het lukt niet altijd even goed.

Diagnose

De kunst is het juiste middel te vinden. Om het juiste middel te vinden is het nodig de situatie en de aandoening(en) van uw dier goed te begrijpen. De diagnose.

Het mooie en interessante van de homeopathie is dat de combinatie van gedrag en klachten van uw dier samen een bepaald beeld vertonen. Het geneesmiddelbeeld.
Dit is de homeopathische diagnose. Dat is het beeld van het homeopathische middel dat uw dier nodig heeft.
Dit beeld geeft daarmee ook informatie en inzicht in hoe het dier in elkaar steekt en wat dit dier nodig heeft om goed te functioneren. U leert uw dier beter kennen!

Regulier en homeopathisch

Voor we verder gaan is het belangrijk te vermelden dat ik niet antiregulier ben.
Een korte antibioticum kuur inzetten is soms aangewezen. En wat zouden we moeten zonder de chirurgie en de moderne diagnostische technieken!
Het is een kwestie van de meest passende oplossing te vinden in iedere praktijksituatie.

Diervoeding

Een ander terrein dat momenteel versneld in ontwikkeling is, is het terrein van de diervoeding maar ook dat van de orthomoleculaire voedingssupplementen.
Met rauwe vleesvoeding is flinke winst te behalen, zowel voor hond als kat, en dit is bijvoorbeeld bij huidklachten heel belangrijk.
Indien relevant zal dus ook de diervoeding ter sprake komen.


Namaste Webdesign